Strakke villatuin

Over dit project

Passend bij deze prachtige woning is een moderne strakke tuin ontworpen. Er zijn veel terugkomende details in de uitvoering van de aanleg waardoor er een mooi geheel ontstaat.

Voor de ruime benadering naar de woning is gebruik gemaakt van halfverharding als bestrating. Dit geeft een mooie aanblik en een goede ondergrond met voldoende parkeerruimte. Het parkeren van de eigen auto’s kan onder de ruime carport.

Door de rondingen van het plantvak word je vanzelf naar de voordeur geleid. De brede opstap bij deze nieuwgebouwde woning is versterkt door randen van Cor-Tenstaal. Aangeplant met heideplanten passend in de bosrijke omgeving met als eyecatcher de Oostenrijkse Den.

 

De Carport met berging is op maat ontworpen en uitgevoerd door Heijderhoff en sluit aan bij de uitstraling van de woning. In de bestrating is de boog van de plantvakken bij de woning subtiel herhaald. Net als bij de voordeur is de bestrating omlijst met een lichtere rand van betonstenen. De carport heeft een zwevende staalconstructie welke duidelijk zichtbaar is gebleven. De zwarte tuinwand loopt door in de achtertuin en de overige betimmering is afgewerkt met Ayous thermo Wood.  De berging is uitgevoerd met schuifdeuren en geeft voldoende opbergruimte met aansluitend een open gedeelte afgewerkt met schutters voor de airco-unit.

 

Langs de woning ligt een ruim pad van halfverharding langs de lange tuinwand naar de achtertuin met een extra terras. Om de lange zwarte tuinwand van meer dan 50 meter te onderbreken, zijn er bij het terras Cor-Tenstalen kasten voor houtopslag gemaakt. Een praktische oplossing en steekt door de achterwand met lichtere gevelbekleding mooi af langs de wand met het zwarte naaldhout. In de avond wordt deze aangelicht met wandverlichting uit de collectie van In-lite. Het extra terras met vuurschaal is sfeervol aangekleed en geeft ruimte om later een overkapping, stretchtent of veranda te plaatsen.

 

Aan de achterzijde van de woning is een groot leef-terras gerealiseerd. Dit terras loopt over de gehele breedte en hier is gekozen voor een grote rustieke tegel. Door de maat 100x100cm te gebruiken creëer je rust op deze ruime oppervlakte. De aan de woning gemaakte overkapping verdeelt het grote oppervlak in gebruik.  Onder de overkapping met verstelbare shutters is de loungehoek met daarnaast de eettafel welke op elke gewenste plek neergezet kan worden. De opstap accentueert het hoogteverschil van de woning naar het gazon. De traptreden bij het terras zijn ook uitgevoerd met dezelfde Oud Hollandse betontegels van Schellevis.

Vanaf het dakterras is er een mooi uitzicht over de gehele tuin en hier kan in de avondzon worden nagenoten van de dag. Er zijn diverse vormen en maten witte potten geplaatst met ‘mediterrane beplanting’ om ook boven een sfeervol geheel te creëren.