Glooiende achtertuin met zwembad

Over dit project

De entree naar de tuin is volledig bestraat met gebakken bestrating voor makkelijk gebruik en doorloop naar het gazon en het zwembad. Het zitgedeelte bij de woning is als karpet in de bestrating gelegd. Een extra accent in de bestrating door gebruik van grote Oud Hollandse betontegels in een contrasterende kleur. Omlijnd door trapelementen van Schellevis oud Hollands beton om het hoogte verschil in de tuin te accentueren.

Aansluitend een groot beplantingvak met rondom een looppad naar een extra terras en het lagergelegen gazon. De weelderige beplanting in dit grote vlak is vanuit alle hoeken van de tuin goed te zien en maakt een mooie scheiding naast de verhoging van het zwembad. De beplanting is aangeplant in lava volgens het PrairieGarden concept. Het luxe zwembad is deskundig aangelegd door Helder Zwembaden. Het zwembad ligt op dezelfde hoogte als de woning en het aansluitende terras.

Rondom het zwembad liggen betontegels van 110x100cm en geeft voldoende ruimte voor de ligstoelen. De zwembadranden komen uit dezelfde serie Oud Hollands beton van Schellevis wat het grote geheel een rustige uitstraling geeft. Het hoogteverschil met de achtertuin is opgevangen door naast een plantvak ook een enorme trap aan te leggen. Een praktische oplossing en tevens een mooi element in de tuin. Vanuit het gazon loopt je zo naar het zwembad waarbij de trap als extra zit kan dienen.

Het geheel is vakkundig uitgevoerd door Janko Horsten.