Strak lijnenspel in voortuin.

Over dit project

Een moderne entree met voldoende parkeerruimte en een brede loop naar de woning, passend bij de net gerenoveerde woning. Dat was de vraag van de bewoners in aanpassing van de entree.

Het gemaakte plan met veel verharding past bij de strakke woning waarbij de groene wolken van Osmanthus de entree sfeervol afmaken.

De brede grijze betontegels zijn als opvallend pad naar de grote trap gelegd. Onderbroken door een tussenlijn van grijze betonklinkers wat het geheel wat speelser maakt. Het looppad van de extra parkeerplaats aan de zijkant van de woning sluit hier mooi op aan en geeft een strakke brede lijn in het geheel. De grote Cor-tenstalen plantvakken sluiten daar goed bij aan. In het Maasgrind in de tuin staat een Prunus Yedoensis als meerstammige vormboom. Deze geeft in het voorjaar prachtige bloesem en wordt van onderaf mooi aangelicht. Ook langs het pad staan strakke zwarte lampen om in de avond de entree te verlichten.

 

DE grote uitdaging was de aansluiting en bereikbaarheid naar de lager gelegen garagedeuren!

Hier is een helling aangelegd door gebruik te maken van betonnen keerwanden. Bestraat met dezelfde betontegels, aangevuld met Maasgrind en de bijpassende betonklinkers. Het gebruik van deze verschillende materialen maakt van dit ‘obstakel’ een mooi opvallend geheel.

Het geheel is vakkundig uitgevoerd door Janko Horsten.