Loopvlonder accentueert het hoogteverschil.

Over dit project

Een loopvlonder verbindt  de twee terrassen met vijver in de tuin én accentueert het hoogte verschil van maar liefst 1,60 meter!

Het vlonder is maatwerk en aangelegd tussen de beplanting en de bestaande Bamboe brengt deze tuin in de Oosterse sferen. Ontworpen door Winfried Lijdsman Tuinen en aangelegd door Heijderhoff. Een leuke toevallige hereniging tussen leraar en leerling van de hoveniers- vakopleiding uit 2005.

Winfried Lijdsman bracht drie niveau’s aan in zijn ontwerp van de tuin. Een terras bij de woonkamer met een vijver als keerwand welke, omkleed met Cor-Tenstaal, een goed accent geeft naast de grijze trap van betonstenen.  Het muurtje van tufsteen sluit aan bij het aflopende looppad naar de garage. Een trap van betonstenen aan diezelfde zijkant brengt je naar het laagste gelegen terras in de tuin.

Ook daar is een vijver geplaatst met dezelfde Cor-Tenstalen afwerking en dezelfde keramische tegels als het terras bij de woonkamer. Het loopvlonder aan de rechterzijde van de tuin is vanuit hier ook bereikbaar. Dit extra terras met halfverharding van gravier d’or is door de volle aanplant net niet zichtbaar vanuit de hoger gelegen woonkamer. De seizoensbeplanting is op elkaar afgestemd in het door Lijdsman gemaakte beplantingsplan. Hierdoor ontstaat een tuin met veel verschillende hoeken en een geeft de herhaling van de materialen een sfeervol geheel.