Sfeervolle leeftuin

Over dit project

Een brede op maat gemaakte schuifpoort geeft de toegang naar de besloten achtertuin. Een sfeervolle tuin met veel ruimte voor ontspanning aan de diverse zitplaatsen en inspanning in de moestuin.

De bestrating van Oud Hollandse betonstroken is in een springend verband gelegd. Een mooie onderbreking van het grote bestrate oppervlakte in deze diepe achtertuin. Achter in de tuin en bij een extra terras is gekozen voor Gravier d’or als halfverharding ter onderbreking naast de betontegels. Bij de woning geeft de bestrating ruimte voor een lange eettafel met een ruime doorgang naar de achtertuin en berging.  Voor de berging en het praktijkgedeelte aan huis is een pergola met houten shutters ontworpen. Net als de schuifpoort is ook deze is op maat gemaakt. Hij geeft niet alleen de privacy aan de tuin, het is ook een mooie wand voor het begeleiden van klimplanten en de grote druivenrank.

 

Door het verspringen van de betonstroken is volop ruimte gecreëerd voor aanplant van beplanting en bestaande bomen in de tuin. Ook in het middenvlak krijgt de bestaande boom voldoende ruimte waardoor er twee looppaden zijn ontstaan. Door de aanplant van diverse kleurrijke plantsoorten en siergrassen ontstaat een natuurlijke afscheiding. Als afscheiding tussen de naast gelegen tuin is door de beide bewoners een Corten-stalen kast gemaakt gevuld met houten stammen. Een mooie scheidingswand waarbij nu veel aanplant is geplaatst.

De beplanting is hier en daar herplant vanuit de bestaande tuin en door de bewoners zelf aangevuld met nieuwe soorten. Er is door de plant liefhebbers een mooi geheel gecreëerd en achter en tussen de plantvakken zijn diverse zitjes gemaakt.  Sfeervol aangekleed om vanuit alle hoeken te kunnen genieten van de tuin.