Binnentuin Dorpskamer

Over dit project

Een binnentuin bij De Dorpskamer waar samen wordt genoten van een kop koffie of thee en een kaartspel of uitgebreid tafelen met zelfgemaakte zomerse gerechten. Een gezellige dorpskamer, gedragen door de vele vrijwilligers met wisselende activiteiten waar de oudere bewoners van het dorp graag samen komen.

Daarvoor is in de tuin een ruim verharde oppervlakte gewenst. Een breed looppad om makkelijk te kunnen draaien met rolstoel of rollator en gemakkelijk aan te kunnen schuiven aan de buitentafel. Om de tuin niet geheel te bestraten met tegels is gekozen voor halfverharding in het middenplein. Daar kan men ook in de zon tussen de aanplant even bijkletsen met iedereen die bij het dagelijkse koffie-uurtje komt binnenwandelen.

De verhoogde Cor-Tenstalen plantbak van Adezz verdeelt de ruime binnentuin en geeft een speels effect. De plantbakken zijn in organische vorm aangelegd waarbij  de hoogte ook gemak geeft bij het verzorgen van de beplanting.

Voor de aanplant is gekozen voor het onderhoud vriendelijke PrairieGarden® concept van Lageschaar. Het plantvak is opgevuld met grond en lavakorrels hierin krijgt onkruidgroei weinig kans en zijn de planten minder gevoelig voor droogte. De vormbomen brengen een beetje schaduw en hoogte in de tuin. Vanuit de Dorpskamer heb je ook een mooi zicht op de kleurrijke aanplant met in het najaar en de winter de mooie silhouetten van de uitgebloeide zaaddozen en siergrassen.