Groene achtertuin met diverse terrassen.

Over dit project

Deze groene oase heeft een mooie balans met de bestrating voor een looppad en terrassen. De beplantingen in deze tuin is aangebracht tussen de verspringende oud Hollandse betonnen stapstenen. Volop ruimte voor begroeiing maar ook voor het opvangen van regenwater. Door de stapstenen aan elkaar te leggen krijg je een ruim terras voor de eettafel bij de woning. Omsloten door beplanting naar het hoger gelegen gedeelte in de tuin.

Om het hoogteverschil in de tuin te accentueren is een betonnen rand aangelegd van hetzelfde materiaal als de stapstenen. Tussen de dikker formaat stapstenen en traptrede is ruimte overgelaten voor een wadi welke veel water kan bergen. De volle aangeplante border haalt het zicht weg naar het lounge terras achter in de hoek met halfverharding.

Door gebruik van het Castle-grind en het plaatsen van Terracotta bloempotten ontstaat er bij dit terras een andere sfeerbeleving. De geplaatste houten kast valt mooi weg in het geheel en is een praktische oplossing voor het opbergen van de tuingereedschappen en de tuinkussens.

Op de nieuwe tuinwand aan de achterzijde zijn wandlampen geplaatst om de sfeer in de avond aan te lichten. Daarvoor liggen leistenen tussen de aanplant wat een extra pad tussen de beplanting vormt en de diepte benadrukt. In de beplanting staan veel siergrassen en plantgoed met mooie uit te bloeien zaaddozen. Dit geeft ook een sfeervol beeld in de winter en op deze manier wordt er ook vanuit de woning volop genoten van de tuin .