Bloemrijke landschaps- tuin met extra binnentuin.

Over dit project

In dit open landschap is het terras rondom de woning aangeplant met kleurrijke seizoensbeplanting. De paden tussen de beplanting geven een mooie belijning en zorgen voor vergezichten. Tussen de hogere siergrassen is ruimte gemaakt voor vaste zitbanken waarmee het ook als extra terras kan dienen. Heerlijk in de schaduw van de grote bomen.
Hoewel deze grote open tuin vol beplanting staat is dit gedeelte van de tuin onderhoudsvriendelijk. De maai robot zorgt voor het dagelijks onderhoud van het gazon. De beplanting is aangeplant volgens het concept van Lageschaar. Een keuze uit seizoensbeplanting geplant in een laagje lavakorrels. Deze korrels houden meer vocht vast, zorgen ervoor dat de beplanting sterk solitair groeit en geeft bijna geen kans voor ontwikkeling van onkruid.
In de binnentuin aan de zijkant van de woning is een jaar later ook gebruik gemaakt van dit beplantingsconcept. Deze binnentuin in het schaduwgedeelte van de bestaande haag heeft een duidelijke vorm versterkt door de verhoogde randen van Cor-Tenstaal. Deze wordt geleid door een trap van Cor-Tenstaal met Schellevis betontegels. Aan de verhoogde rand zijn door Heijderhoff vaste houten tuinbankjes op maat gemaakt. De bestrating geeft voldoende ruimte voor een doorloop en het plaatsen van een tuintafel.
Een op maat gemaakte tuinkast maakt het tuinieren extra aangenaam.