Landschaps- tuin met zwemvijver.

Over dit project

Een prachtige grote tuin passend bij de architectuur van de woning in de bosrijke omgeving van het Limburgs landschap. We hebben deze tuin ontworpen in nauw overleg met de bewoners. Na de aanleg door Heijderhoff is dit prachtige eindresultaat bereikt.
De brede looppaden benadrukken de ruime omgeving en geven richting aan de leefwijze rondom de woning. Grote terrassen om te ontspannen en een natuurlijke zwemvijver. De zwevende zwarte betontegels bij de zwemvijver ondervangen het hoogteverschil in het terrein en bieden een bijzondere plaats rondom de zwemvijver.
Door het gebruik van strakke lijnen in bestrating wordt de zichtlijn naar het open landschap versterkt en de routing van en naar de woning begeleid. De op maat gemaakte trap naar de achterdeur is van een hout-composiet hierdoor lijkt de houtenvloer binnen door te lopen naar buiten. Langs de Cor-Ten stalen trap van Adezz aan de achterzijde loop je zo naar het glooiende achterland en de fruitbomen. De grote zwarte Schellevis betontegels verbinden het gastenverblijf met de woning en geeft genoeg ruimte om te parkeren en te manoeuvreren met de auto. De buitenlamp SALUTEĀ® zorgt voor een sfeervolle verlichting in de avond en herbergt de oplaadkabel van de auto.

Het hoogte verschil rondom de woning is aan een zijde door Cor-Tenstalen keerwanden ondervangen den vormt meteen een plantvak. Het plantvak is opgevuld met grond en lavakorrels en aangeplant met beplanting volgens het Lageschaar concept. Deze prairie-garden geeft de juiste sfeer en past in de onderhoudsvriendelijke tuinwens van de bewoners. De aangeplante heesters en naaldbomen verbinden de bosrand met de woning. Door het gebruik van de juiste beplanting en het NobraCal als half-verharding geeft het de omgeving een zuidelijke sfeer.